ОТКАЗАНА БИЦИКЛИЈАДА 2020: Време је да будемо одговорни

ОТКАЗАНА БИЦИКЛИЈАДА 2020: Време је да будемо одговорни

Желимо да обавестимо наше драге суграђане, волонтере и чланове да смо због тренутне епидемиолошке ситуације али и никада ниже финансијске подршке од стране града, били принуђени да откажемо организацију Бициклијаде 2020 – чачанске критичне масе.

Због све већег броја оболелих и нејасне епидемиолошке ситуације у нашем граду, али и земљи, не желимо да доведемо у опасност више стотина наших суграђана. Из овог разлога, најбезбедније је да се манифестација којој би ово било 12. издање, ипак не одржи, откаже и помери за нека боља времена.

Такође, желимо да скренемо пажњу на пројектно финансирање ове манифестације које је никада лошије, што нам даје неке јако лоше сигнале и указује на то да се омладинска удружења, којих је све мање, финансирају по политичкој припадности, а не по пројектним предлозима. Овакве околности обесхрабрују и забрињавају.

Бициклијада – чачанска критична маса никада није и никада неће, припадати ниједној политичкој опцији и увек ће, искључиво, служити промоцији бицикла као здравог превозног средства.

Ваша, Унија младих Чачак.