Регистрована Унија младих

Регистрована Унија младих

Унија младих Чачак је добровољно, невладино и непрофитно удружење које је основано ради промовисања и остваривања циљева који су битни за развој младих и развој омладинске политике, као и промоције предузетништва и социјалног предузетништва, социјалне инклузије, изградње грађанског друштва, регионалне и међународне сарадње, неформалне едукације, одрживог развоја и заштите животне средине и унапређивање партиципације и активизма, унапређивање информатичке писмености грађана и младих, промоције културе волонтирања, солидарности и међугенерацијског разумевања, унапређење демократских вредности, мира и толеранције, поспешивање запошљавања младих и маргинализованих група, заступање интереса младих према доносоциоцима одлука и креаторима омладинске политике.

Данас смо у сарадњи са Цивилном заштитом града Чачка и руководиоцем групе за одбрану и безбедност града Братиславом Зечевићем предузели иницијативу и очистили пут од пута за Трбушане до Потеза Сува Морава и тако олакшали нашим малишанима из ОШ „Вук Караџић“ пут до школе, јер смо у разговору са њим сазнали да се малишани боје змија које честу сусрећу на путу у школу па су волонтери Уније младих заједно са припадницима Цивилне заштите покосили ову деоницу и припремили је за малишане који ту свакодневно пролазе. Срећа и захвалност на њиховим лицима је стварно прави покретач. Због овога апелујемо на све грађане Чачка да помогну нашим малишанима, јер наших сат, два, три, могу олакшати њихово свакодневно путовање у школу, до куће. Ово је само један у мору случајева за које можда не знамо. Потребно је сваки дан да урадимо барем по једну ствар за будућност овог града и живот ће нам бити много лепши. Данас је то био пут, сутра ће можда бити дотегнут обруч на кошу, покрпљена мрежица на голу, ограда на школском дворишту. Подржите нас, прикључите се нашим акцијама и покрените акције сами.

Позивамо Вас, медије, све грађане, младе од 15 до 30 година и све оне који се тако осећају да нам се придруже. Ми желимо да кроз разне пројекте и деловања позитивно утичемо на нашу околину и на младе у нашем граду. Желимо да кроз разне едукације и радионице утичемо на свест младих и да на позитиван начин променимо деловање младих у нашем граду.

Такође позивамо све организације цивилног и владиног сектора да нам се придруже у намери да добре ствари унапредимо, лоше променимо и да сви заједно из тога научимо.

Време је да урадимо нешто за Чачак и све чачане. Свака промена почиње у нама и мењајући себе, мењамо свет око нас, будите и ви део позитивне промене која нас и наш град гура напред.

Можете нас контактирати путем наше фејсбук странице facebook.com/unijamladihcacak и путем
е-поште на [email protected]. Ту смо да одговоримо на сва Ваша питања.