Одржана Бициклијада улицама града

Одржана Бициклијада улицама града

Град Чачак у сарадњи са Унијом младих Чачак организовао  две велике бициклијаде.

У петак 07. јула преко 200 бициклиста старости од 6 до 65 година возило је бициклијаду улицама града у дужини од 6 km. После вожње подељени су поклони за најстаријег и најмлађег учесника и организована је трка у пуж вожњи. Организација бициклијаде улицама града имала је за циљ да промовише бициклистички саобраћај, бицикл као еколошко и здраво превозно средство као и да скрене пажњу на проблеме са којима се бициклисти сусрећу у свакодневном саобраћају. Такође манифестација је имала за циљ да подстакне грађане да користе здраве и еколошке видове кретања као што су пешачки и бициклистички саобраћај.

У недељу 09. јула вожена је друга бициклијада на релацији Чачак – Јанчићи – Чачак. И поред високе температуре од 38°C група од преко 100 бициклиста успешно је превезла стазу дужине  38 km која је водила преко Љубића, Трбушана, Пријевора и Цагања до Јанчића. Најмлађи учесник бициклијаде је био деветогодишњи Страхиња Рајаковић а најстарији шездесетдеветогодишњи Миодраг Пајовић. По доласку у Јанчиће направљена је пауза у прелепом амбијенту излетишта Брод на реци Каменици у којој су бициклисти потражили освежење. Циљ бициклијаде је био да се пре свега младима Чачка бицикл представи као спортски реквизит и да се промовишу здрави стилови живота. Током обе бициклијаде служени су освежавајући напици, воће и кифлице.

Организатори се посебно захваљују саобраћајној полицији у Чачку која је била задужена за безбедност учесника обе бициклијаде као и лекарском тиму Дома здравља Чачак који се бринуо о здравственом стању бициклиста и на сву срећу није имао посла.